'Vlot en vlekkeloos', dat is onze service volgens EB Projects

Zoals de naam EB Projects doet vermoeden focust het maatwerkbedrijf zich op de projectmarkt. Vanuit hun site in Herentals worden grote aantallen maatwerkmeubilair gemaakt voor de zorgsector en de socialehuisvestingsector. Van rusthuiskamers tot verpleegposten en van keukens tot grand-cafés, het wordt allemaal lokaal gemaakt in Herentals.

EB Projects is gespecialiseerd in grotere aantallen, een goed georganiseerde productiefaciliteit is dan ook een must. Die faciliteiten vonden ze in 2009 bij Groep Bolckmans. Gedelegeerd bestuurder Frank Geerts neemt ons terug mee in de tijd: ‘We zaten vroeger op een boogscheut van onze huidige locatie, maar we hadden toen drie aparte locaties voor productie, showroom en opslag. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe, grotere unit hier in de buurt waar we alles onder één dak konden brengen.’

Via een immokantoor kwam EB Projects in contact met Groep Bolckmans dat op dat moment plannen had om een nieuwbouw te plaatsen op ongeveer 300 meter van hun oude locatie. EB Projects ging mee aan tafel zitten en vond zijn nieuwe thuis bij Groep Bolckmans. ‘We hebben veel inspraak gehad tijdens het plannen. Dit was een unit die eigenlijk niet op productie voorzien zou zijn, maar we zijn mee aan tafel gaan zitten en Groep Bolckmans heeft zich naar onze wensen gericht.’, blikt Geerts terug.

Na meer dan een decennium in de Groep Bolckmans-familie bleef EB Projects groeien. Opnieuw was er nood aan uitbreiding. Geerts vertelt: ‘We hebben een serieuze groei gekend en de productieruimte werd te klein. Ik ben Groep Bolckmans dankbaar dat we in de loop der jaren drie extra units (twee voor productie, één voor opslag, red.) in dit gebouw hebben kunnen huren.’

‘Vlot en vlekkeloos, dat omschrijft de samenwerking met Groep Bolckmans het beste. Ze denken steeds met ons mee en steken er energie in om onze ideeën uit te voeren. Dat geeft een relaxerend gevoel want dat geeft mij de tijd en ruimte om te focussen op onze core business.’, besluit Geerts.