Tailormade Logistics en Groep Bolckmans: een geslaagd huwelijk

Tailormade Logistics is een grote logistieke speler met 25 sites in acht verschillende landen. Met een vloot van 500 opvallend gele vrachtwagens en 1.000 trailers bedient TML een uitgebreide waaier aan klanten, van de mode-industrie tot reverse logistics.

De hoofdzetel van Tailormade Logistics werd in 2008 gebouwd door Groep Bolckmans. Begin 2020 kwam het bedrijf met een nieuw project aankloppen bij Groep Bolckmans. De plannen voor een nieuwe site werden meteen opgestart. Dit hybride-gebouw zou gebouwd worden in dezelfde straat als de hoofdzetel van TML in Gent. “We wilden een specifiek pand bouwen met enerzijds een crossdock om onze fashionklanten goed te kunnen bedienen, maar anderzijds wilden we ook de flexibiliteit van een magazijn.”, blikt Marketing & Communications Officer Wim Bauwels terug.

De beschikbare ruimte van de grond werd ten volle benut. De ‘L’-vormige bouwgrond werd slim gebruikt. Het crossdock en magazijn volgen de vorm van de grond en vormen de perfecte oplossing voor de noden van TML. Het project duurde slechts 18 maanden, van eerste denkoefening tot oplevering van het pand. Bauwens: “De strakke deadline was onze grootste uitdaging. Bij zo’n uitdagend project is het belangrijk dat je een partner hebt die zijn schouders daaronder zet. Het voordeel is dat we al hadden samengewerkt met Groep Bolckmans, dus we wisten dat we op hen konden rekenen.”

Op de site in de Korte Mate in Gent is veel beweging, vrachtwagens komen en gaan voortdurend. Groep Bolckmans neemt de praktische zaken op zich op gebied van onderhoud van het pand en geeft zijn huurder op die manier de ruimte om met zijn kerntaak bezig te zijn. Wim Bauwens blikt dan ook terug op een geslaagde samenwerking: “Een partnership is altijd een beetje zoals een huwelijk. Er zijn veel uitdagingen, maar als je open communiceert met elkaar houdt het partnership stand. Ons huwelijk met Groep Bolckmans is dan ook geslaagd.”