'Groep Bolckmans is een groot bedrijf met een familiaal karakter', aldus Terrendis

Voorgeïsoleerde kunststofleidingen worden al drie à vier decennia gebruikt in Scandinavië, maar Europa loopt nog wat achter. Deze technologie wordt echter heel belangrijk om de klimaatnormen te halen. De leidingen van Terrendis verbinden energiebronnen namelijk rechtstreeks met de gebruiker. Dat kunststofleidingen vervangen de Europese traditie om elk huis een eigen ketel te geven. ‘Scandinavië heeft zijn lessen getrokken uit de stookoliecrisis van 1973 en ingezet op warmtenetten. Wij in Europa hebben minder ingezet op gemeenschappelijke warmtevoorzieningen. De technologie is dus niet nieuw, maar is vandaag de dag hoogstnoodzakelijk voor het klimaat.’, legt Managing Director Pascal Verbeke uit.

Terrendis is een wereldwijde speler en onderscheidt zich door zijn flexibele en reactieve service. Het bedrijf is gevestigd in Gent en met hun relatief kleine team kunnen ze uiterst snel produceren en verschepen. Om dat mogelijk te maken was de locatie en het gebouw heel belangrijk. Verbeke: ‘Toen ik Terrendis in 2015 oprichtte was ik op zoek naar een locatie in de buurt van Gent omdat dit een goede logistieke hub is en een goede kunststofnijverheid-cluster heeft.’

Omdat Terrendis een heel specifiek product maakt, hadden ze nood aan een op maat gemaakt gebouw. Zo kwam Terrendis bij Groep Bolckmans terecht dat de perfecte locatie voor hen had. Terrendis schoof mee aan bij de tekentafel en ontwikkelde samen een unit die volledig op maat is van hun productie. ‘Groep Bolckmans is een grote meevaller geweest voor ons, het heeft onze opstart versneld. De bouw is gestart in juni en in oktober konden we de productie opstarten. Op zes maanden tijd was onze unit volledig klaar. Ik ben heel tevreden met de omkadering en ondersteuning die ik van hen heb gekregen.’, blikt Verbeke terug.

Ook na de oplevering bleef Groep Bolckmans een trouwe partner voor Terrendis. ‘We hebben heel duidelijke afspraken met Groep Bolckmans voor het onderhoud en de complete ontzorging. Ze staan zeer dicht bij hun huurders en begrijpen ook waar we staan en waar we naartoe willen. Ik heb in Groep Bolckmans een heel professionele partner gevonden met een luisterend oor. Ondanks hun grootte heeft het bedrijf nog steeds een familiaal karakter. En dat voel je, het neemt wat werkdruk van ons weg en zorgt ervoor dat wij kunnen focussen op onze eigen business.’, besluit Verbeke.