Ben Becker: één telefoontje naar Groep Bolckmans en het is geregeld

De Belgische tak van het bedrijf verhuisde begin 2020, net voor de coronapandemie naar de site van Groep Bolckmans in Boom. Het vorige pand van Ben Becker in België was te klein geworden, vertelt General Manager België Wouter Verhoef: ‘Wij zaten voordien in een pand van 2.000 m2, en momenteel huren we 5.000 m2. We hebben in februari 2020 besloten om te verhuizen naar een groter pand. Dat was toen een gedurfde move, maar we hebben dat uitgebreid besproken met Groep Bolckmans en die keuze toch gemaakt.’

De kantoren in het gebouw kregen een volledige make-over. Groep Bolckmans en Ben Becker werkten nauw samen om een prachtige kantoorruimte te creëren die perfect inspeelt op de praktische noden van Ben Becker. ‘Het renovatieproces is buitengewoon goed verlopen. Groep Bolckmans heeft geluisterd naar wat wij wilden. Zij zijn met hun eigen ideeën gekomen en die samenwerking heeft ervoor gezorgd dat het gewoon een heel fijne en mooie ruimte is geworden.’ blikt Verhoef terug.

Het pand in Boom ligt vlakbij de A12 en dus strategisch goed gelegen. Dat is belangrijk voor een bedrijf als Ben Becker: ‘Wij doen voor klanten een klein stukje opslag, maar vooral overslag. De goederen komen ‘s nachts aan en worden dan uitgezet op verschillende ritten. Vanaf vier uur ‘s ochtend zorgen onze 35 chauffeurs dan voor het transport naar onze klanten’, legt Verhoef uit.

Bij logistiek komt veel kijken, Ben Becker had dan ook nood aan een partner die het bedrijf kon ontzorgen op praktisch vlak. Met Groep Bolckmans vonden de Nederlanders een ideale partner. ‘We houden ons dagelijks met heel veel dingen bezig en moeten heel wat problemen oplossen. Daarom is het belangrijk dat je niet bezig moet zijn met een laadbrug die niet meer omhoog gaat of een deur die niet goed werkt. Met Groep Bolckmans hebben we een partner die over een goed netwerk van onderaannemers beschikt die dat soort zaken op een snelle en professionele manier kunnen oplossen. Mochten wij een probleem hebben qua onderhoud of herstelwerkzaamheden dan is dat met één telefoontje naar Groep Bolckmans opgelost’, concludeert Verhoef.