Ambulance Centrum is blij met Groep Bolckmans

In 1991 begon Ambulancecentrum Antwerpen als lokale ziekenvervoerder in de Rupelstreek. 30 jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers in Vlaanderen. Vorig jaar opende het bedrijf zijn nieuwe hoofdkantoor in Boom, in een unit van Groep Bolckmans.

Ambulancecentrum Antwerpen staat in voor zowel dringend als niet-dringend ziekenvervoer. Het wagenpark van 50 ambulances is erop voorzien om mensen van en naar ziekenhuizen te vervoeren. Een deel van de ambulances staat ook in voor noodoproepen van de 112-centrale. Alle wagens worden aangestuurd vanuit de dispatch-ruimte in de nieuwe unit die in november 2020 werd geopend. Na een lange zoektocht kwam het bedrijf bij Groep Bolckmans terecht. Zaakvoerder Kris Verbeeck blikt terug: “We zijn aan het groeien en daardoor hadden we nood aan meer werkruimte en parking. We zijn beginnen rondkijken en zijn uiteindelijk bij Groep Bolckmans uitgekomen.”

In de unit in Boom staan 45 ambulances. Om al die wagens binnen te kunnen parkeren had Ambulancecentrum Antwerpen een grote unit nodig. Daarnaast zijn zowel het administratief centrum, de dispatch en kleedkamers voor de ambulanciers gecentraliseerd. Om aan die specifieke noden te voldoen gaf Groep Bolckmans veel vrijheid aan Kris Verbeeck en zijn team: “We hebben carte blanche gekregen van Groep Bolckmans voor de inrichting. We hebben zelf mogen bepalen welke muren waar moesten komen. Het is heel belangrijk voor ons om een partner te hebben die met ons meedenkt,” zegt Verbeeck.

Zo werd het een unit op maat op een ideale locatie. Het gebouw staat immers op een boogscheut van de A12, waardoor Ambulancecentrum snel en makkelijk zijn klanten kan bedienen. Bovendien biedt het pand nog heel wat groeimogelijkheden. Ambulancecentrum is een bedrijf dat vooruitgaat, en daarin ondersteunt Groep Bolckmans zijn huurders graag. Kris Verbeeck is dus tevreden met de samenwerking: “Ik ben heel blij dat ik met Groep Bolckmans in zee gegaan ben. Ik heb het gevoel dat we nog vele jaren verder kunnen gaan in dit gebouw.”